top of page
cover_vs2 kopi.jpg

STJERNEBRØDRE

Jax & Altar redder planeten Erra

 Basert på en sann historie fra en annen virkelighet

AV HÅKON TOSTERUD BUNÆS  
info
1 Om universet.JPG

 INTRO 

Galaksen Melkeveien som du ser her, er 1 av 500 milliarder galakser vi vet om. Vårt solsystem er bare en av de uendelig mange disse små hvite prikkene. Og tenk at de prikkene er egen soler med sine egne planeter. Det finnes 400 milliarder slike solsystemer i Melkeveien og jorden er en av 9 planeter i vårt solsystem. Så sjansen er veldig stor for at det finnes liv et annet sted.

Finnes det intelligent liv andre steder i verdensrommet? Vi vet ikke helt sikkert svaret på det ennå, men mange mener faktisk å ha sett flygende tallerkener og det finnes ekte bilder og filmer av dem også. Noen påstår disse UFOene til og med har landet på jorden. Det mest utrolige er nok at noen påstår de har møtt de utenomjordiske som sitter inni disse romskipene. 
 
Dette er historien om en slik hendelse., bare enda mye sprøere!

 JAX 

Jaxgår.png

Jax er 10 år og bor i Andedamsveien. 12 på Nordstrand utenfor Oslo. Der bor han sammen med foreldrene sine og lillesøsteren på 6 år.

Jax er en eventyrer. En gang da han var liten ble han funnet oppe i et tre flere kilometer unna der han bor etter å ha vært savnet i mange timer. Han ville bare se litt mer av det som var over skyene foklarte han etter han ble funnet av en nabo. 

Jax elsker skateboard, fotball og Science fiction-tegneserier. Dette bruker han nesten all sin fritid på, men mest av alt elsker han eventyr, ekte eventyr. Noe det var altfor lite av.

Skolen til Jax ligger rett nede i gata, så det er kun 3 minutter å gå dit eller ca 1 minutt med skateboardet. da 
Det er kveld og Jax har lagt seg. Klokken er over ti på kvelden, ganske sent egentlig. Vanligvis pleier han å sovne fort, men i kveld har han ligget våken fordi han tenker på hvordan det vært om han hadde hatt en ordentlig tøff storebror som kunne lære han kule ting – ting som ingen andre kunne.  Theo i klassen har storebror, som han lærer bort så sykt mange fete skatetriks av. Heldiggris...Plutselig skvetter han til! Det var et lysblink utenfor! Han spretter opp og løper bort til vinduet. og åpner gardinene!

 
jaxsleep.png
ser_ut-vindu.jpg
Det er noen merkelige lys som blinker i alle slags farger nede ved skolen.  Det ser ut som nordlys eller julelys?

Hva kunne det være? Jax blir nysgjerrig!
Dette må han jo undersøke!

Jax bestemmer seg for å snike seg ut selv om det er sent. Han åpner vinduet forsiktig og som en katt i natten lister han seg ut, langs hekken og ut mot veien.  Foreldrene hans sitter hypnotisert foran TVen og ikke aner ingenting noe om det hender.
 
Jax nærmer seg det sterke lyset nede ved skoleplassen.. Det fortsetter å lyse i alle slags farger. Men hvor kommer det fra, undrer han!?

Åhhh fasan! Hva er det? Det ser ut som en flygende tallerken eller en UFO?! Er det et besøk fra verdensrommet eller? Han blir helt satt ut og gjemmer fort seg bak en busk.

UFOen er ikke så stor, kanskje 5 meter bred, men har helt klart plass til et par romvesener!

Dette må jo være det mest spennende og skumleste han noensinne har opplevd... Han begynner å bli litt nervøs nå! Plutselig åpnes døren på farkosten.....

Fortsettelse kommer.....

 En time tidligere langt borte i en stjernesamling som kalles Pleiadene 

107327387.jpg
_erra.jpg

 PLANETEN ERRA 

25 lysår unna jorden finner vi stjernesamlingen Pleiadene og et solsystem vi kaller Taygeta. Vi kan fra jorden kan se Taygeta som en stjerne på nattehimmelen. Og der finner vi også den vakre planeten Erra. Den likner veldig på jorden, den har et fantastisk plante- og dyreliv men her finnes det ingen forurensning. Luften er ren og det ligger ingen skitt i gatene. 
På Erra bor det mange slags vesener, men det bor også mange mennesker her. Tenk det mennesker, på en annen planet!  Her lever de alle i harmoni med hverandre og naturen. De er vennlige og hjelpsomme, ingen er uvenner. Det finnes ikke fattigdom, fordi alle deler med hverandre. For noen hundre år siden fant de ut at det beste var å samarbeide, og ikke alltid konkurrere med hverandre. Her gjør alle ting de er flinke til og det gjør det for andre. På den måten bruker de tjenester isteden for penger når de trenger noe. For lenge siden var de også veldig opptatt av penger, mobiltelefoner og store TVer, men det endte med at de glemte å være sammen med hverandre. Å eie for mange ting kan på en måte ødelegge litt av hvem du er. Det har de selv erfart. Nå bruker de kun teknologi som er strengt nødvendig.
 
Kanskje vi har noe å lære av våre slektninger fra Taygeta akkurat der. Slektninger? Ja, faktisk. Selv om vi har lært at vi mennesker stammer fra apene, så er en annen historie som forteller om at menneske-rasen stammer fra et område i universet som kalles Lyren. Der levde de i fred og harmoni i lang  tid! En dag ble de invadert av Dracoene, men mange rakk å rømme heldigvis! Menneskerasen ble nesten utslettet i denne krigen. Menneskene rømte til mange forskjellige områder i galaksen vår og nå finnes det menneskerpå masse forskjellige planeter. Av og til besøker de hverandre og innimellom oss her på jorden. Pleiade-folket fra Erra er blant dem.
De passer litt på oss og ønsker å fortelle oss hvordan vi kan bli flinker til å ta vare på oss selv og jordkloden vår.
t9OOJGP-hd-wallpapers-beach.jpg
wp6168404-alien-worlds-wallpapers.jpg
shutterstock_1113180494.jpg

 ALTAR 

Dette er Altar, en helt vanlig gutt på 10 år som bor sammen med mamma og pappa på planeten Erra i Pleiadene. Han lever et trygt og godt liv. Altar er en skøyer som elsker fart og spenning. Han driver med den populære sporten  ”Air-surfing”. Det vil si å surfe på luft, litt som Silversurfer. Det går fort og det hender at noen skader seg. Men det gjøre ikke noe, for takket være ”MedPods”, som er en slags automatisk-bli-frisk-maskin så tar det bare noen timer før man er oppe å går igjen.
 
Altar har alt han kunne ønske seg, men innerst inne savner han noe. Han savner noen han aldri har møtt før? Det høres kanskje rart ut, men sånn er det. Altar ser stadig vekk opp mot stjernene og fantaserer om at han en dag vil få besøk av denne mystiske personen. 
altar surf.png
Altar family2.png
UFO_foran_hus.jpg

 AURORA 

 På Erra hadde alle sin egen flygende tallerken, en modell Aurora TR3B. Derfor kaller Altar den for Aurora. Man kunne faktisk snakke med Aurora fordi den hadde noe som kalles kunstig intelligens, nesten en ordentlig hjerne. Jo mer de var sammen, jo bedre kunne de forstå hverandre.  Aurora kunne nesten alltid forutse hvor Altar ville dra eller hva han ville gjøre. Dessuten var Aurora programmert slik at det var kun Altar som kunne bruke den. Det som var ekstra kult med Aurora var at hun kunne sveve uten noen å bruke motor og at den kunne reise utenfor tid og rom.

Men Aurora var mer enn en maskin, den var nesten som et familiemedlem og på en måte en del av Altar. Så Aurora ble selvfølgelig tatt veldig godt vare på.
Altar-family2.png
Nå er det kveld på Erra og foreldrene er på besøk hos noen venner. Altar var hjemme for å bli bedre kjent med Aurora.
altar_portrait.png
exit erra2 kopi.jpg

 MØRKET KOMMER

Hva er det som blokkerer solen? Aurora begynner å blinke med alarmen og Altar kaster et blikk opp. Han blir sjokkert!
Himmelen var dekket av store Draco romskip! 
 
De var titalls av dem og de svevde sakte og tett over byen. Stemningen ble kald og uhyggelig. Han står stiv av skrekk å ser opp mot romskipene.

 

wp3918182-ufo-alien-wallpapers.jpg
altar_face_invation.png
Hva er det som blokkerer solen? Aurora begynner å blinke med alarmen og Altar kaster et blikk opp. Han blir sjokkert!
Himmelen var dekket av store Draco romskip! 
 
De var titalls av dem og de svevde sakte og tett over byen. Stemningen ble kald og uhyggelig. Han står stiv av skrekk å ser opp mot romskipene.

 

nebula_space_edited.jpg

 REPTILENE 

Dracoene er en romvesen-rase som holder til i stjernebildet Alpha Draconis. Området er kjent som et sted der de såkalte negative eller onde rasene holder til. Altar hadde lært om de Reptil-lignende vesenene på skolen. Dracoene hadde allerede innvadert og tatt over mange andre planeter i stjernesystemet Lyra og Pleiadene.
draco.png

Hva skal jeg gjøre?- tenker Altar!

Familien til Altar hadde trent på sine telepatiske evner i mange år og hadde faktisk blitt ganske gode på dette. Å ha telepatiske evner betyr at man kan kommunisere gjennom tankene sine. Nå får Altar en slik telepatisk beskjed:
Altar begynner å gråte, det begynner å gå opp for han at han er alene. Han forstår alvoret og han må rømme med en eneste gang før det er for sent!
 
Aurora står parat og klar for take-off.

"Altar, Erra har blitt innvadert
av Dracoer og vi er tatt til fange! Røm nå! Finn din bror blant stjernene. Aurora viser vei. Kjærlighet er et våpen. Bare dere kan frigjøre oss....Frykt ikke! Vi stoler på deg. Mamma og Pappa"

Altar løper 2.png
exit erra.jpg

 FLUKTEN 

Med usynlighetsfunksjonen på Aurora kunne de rømme uten å bli sett av Dracoene. Nå må han virkelig skynde seg før han blir skutt ned.
 
Han hopper inn i UFOen sin roper: 
-Aktiverer usynlighetsmodus.
Aurora UFO blir plutselig helt usynlig. 
-Start gravitasjonskanselatoren-kommanderer Altar
-GO!

 

3-2-1
Swooosh!

Så bar det ut i verdensrommet i en sinnsyk fart. Han ser bakover og hjemplaneten Erra bli mindre og mindre og til slutt forsvinne i det fjerne... 
_erra.jpg
  • Facebook
bottom of page